JÍDELNÍ LÍSTEK 

1.4. - 30.4.2024

1.4.-4.4.

Úterý: Zeleninová polévka s bulgurem 1,9

Smažený kuřecí řízek, bramborová kaše, mrkvový salát s jablky, čaj 1,3,7

Středa: Hrachová polévka 1,9

Srbské rizoto, strouhaný sýr, čaj 7

Čtvrtek: Pórková polévka s bramborem 1

Masové koule v rajčatové omáčce, těstoviny, čaj 1,3,7

Pátek: Zeleninová polévka se sýrovým kapáním 1,3,7,9

Čočka nakyselo, vídeňské párky, chléb, okurek, čaj 1

7.4.-11.4.

Pondělí: Rajská polévka s těstovinou 1,9

Rybí filé se sýrem, vařené brambory, kompot, čaj 4,7

Úterý: Luštěninová polévka 1,9

Francouzské brambory, okurek, čaj 3,7

Středa: Cuketová polévka s kroupami 1,9

Selská vepřová pečeně, hlávkové zelí, houskový knedlík, čaj s džusem 1,3,7

Čtvrtek: Jáhlová polévka 9

Holandský řízek, bramborová kaše, salát z bílého zelí, minerálka 1,3,7

Pátek: Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky 1,3,9

Hovězí pečeně na žampionech, dušená rýže, minerálka 1

14.4.-18.4.

Pondělí: Hrstková polévka 1,9

Kuřecí kapsa se sýrem a suš.rajčaty, bramborová kaše, čaj 7

Úterý: 

Bramborový guláš, chléb, čaj - hlášená odstávka el. energie v ŠJ od 7,00 do 18,00
(nevaří se pro cizí strávníky)

Středa: Polévka z červené čočky 1,9

Přírodní plátek z kotlety, šťouchané brambory, ředkvičkový dip, čaj 1,7

Čtvrtek: Krkonošská cibulačka 1,3,9

Vepřová kýta na paprice, těstoviny, čaj 1,7

Pátek: státní svátek – nevaří se

21.4.-25.4.

Pondělí: státní svátek – nevaří se

Úterý: Mrkvová polévka 1,9

Rybí filé na česneku, bramborová kaše, zelenina, čaj 1 (ZMĚNA)

Středa: Drůbková polévka 1,9

Hovězí pečeně znojemská, dušená rýže, čaj 1

Čtvrtek: Polévka brokolicový krém 1

Sekaná pečeně, šťouchané brambory, těstovinový salát s tuňákem, minerálka 1,3,4,7

Pátek: Čočková polévka s kroupami 1,9

Maďarský vepřový perkelt, houskový knedlík, čaj 1,3,7

28.4.-30.4.

Pondělí: Zeleninová polévka s vločkami 1,9

Kynuté knedlíky s ovocem a povidly, bílá káva 1,3,7

Úterý: Bramborová polévka 1,9

Krůtí plátek v těstíčku, bramborová kaše, zelenina, čaj 1,3,7

Středa: Fazolová polévka 1,9

Čevapčiči, vařené brambory, tzatziky, čaj 1,3,7

Vážení strávníci,

od 13. 12. 2014 je legislativně stanoveno označování alergenů v připravovaném jídle v souladu s potravinovým právem.

Podle vyhlášky č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, musí být součástí jídelního lístku i informace o alergenech obsažených v jídle.

Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem označující příslušný alergen. U jídelního lístku bude příloha - seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla každého alergenu, kde si alergen můžete vyhledat. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nemůže brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám sledovat. Není možné se při výrobě jídel individuálně věnovat strávníkům s potravinovou alergií. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů v České republice. Ten kdo netrpí alergií na některé potraviny, nemusí se značením alergenů zabývat.

Odvolání na legislativu:

EU - 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR - Vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8 odstavec 10.