JÍDELNÍ LÍSTEK 

LISTOPAD 2025

3.11. - 7.11.

Pondělí: Rýžová polévka 1,9

Žemlovka s tvarohem a jablky, bílá káva 1,3,7

Úterý: Polévka z míchaných luštěnin 1,9

Kuřecí řízek v cornflakes, bramborová kaše, okurkový salát, čaj 1,3,7

Středa: Pórková polévka s vločkami 1

Hovězí maso po orientálsku, špecle, čaj 1

Čtvrtek: Polévka brokolicový krém 1

Přírodní plátek z kotlety, vařené brambory, restované fazolky, čaj s džusem 1

Pátek: Mrkvová polévka 1,9

Rizoto z vepřového masa, strouhaný sýr, okurek, čaj 7

10.11. - 14.11.

Pondělí: Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky 1,3,9

Rybí filé na másle, bramborová kaše, mrkvový salát, čaj 4,7

Úterý: Čočková polévka s kroupami 1,9

Domácí buchty plněné povidly, tvarohem a mákem, granko 1,3,7

Středa: Dýňová polévka 7

Domažlické vepřové ragú, těstoviny, čaj 1

Čtvrtek: Krkonošská cibulačka 3,9

Vepřenky s cibulí, vařené brambory, česnekový dip, minerálka 1,3,7

Pátek: Kedlubnová polévka 1,9

Hovězí pečeně na žampionech, dušená rýže, zelenina, čaj 1

17.11. - 21.11.

Pondělí: státní svátek – nevaří se

Úterý: Fazolová polévka 1,9

Pečená kuřecí stehna alla husa, červené zelí, bramborový knedlík, čaj 1

Středa: Drůbková polévka 1,9

Vepřový plátek naruby, bramborová kaše, míchaný salát z bílého zelí, čaj 1,3,7

Čtvrtek: Zeleninová polévka s bulgurem 1,9

Hovězí pečeně svíčková, houskový knedlík, čaj s džusem 1,3,7,9,10

Pátek: Bramborová polévka 1,9

Dušený špenát, vařené brambory, vejce, čaj 1,3

24.11. - 28.11.

Pondělí: Jáhlová polévka 1,9

Čočka s uzeným tofu, bageta, cizí strávníci – párky, chléb, okurek, čaj 1

Úterý: Česneková polévka 9

Krůtí plátek v těstíčku, vařené brambory, zelenina, čaj 1,3,7

Středa: Boršč 1,7,9

Rybí filé se sýrem, bramborová kaše, kompot, minerálka 1,3,4,7

Čtvrtek: Hrstková polévka 1,9

Hovězí maso na česneku, zeleninová rýže, čaj 1

Pátek: Polévka s játrovou rýží 1,3,9

Bramborová musaka, salát z červeného zelí, čaj 3

Změna jídelníčku vyhrazena. Jídlo je určeno k přímé spotřebě. Ovoce je podáváno dle nabídky dodavatele. Čísly jsou označeny alergeny, jejich seznam naleznete v příloze.

Dana Diblíková – provozářka ŠJ

Alena Fuglíčková – kuchařka ŠJ

Vážení strávníci,

od 13. 12. 2014 je legislativně stanoveno označování alergenů v připravovaném jídle v souladu s potravinovým právem.

Podle vyhlášky č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, musí být součástí jídelního lístku i informace o alergenech obsažených v jídle.

Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem označující příslušný alergen. U jídelního lístku bude příloha - seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla každého alergenu, kde si alergen můžete vyhledat. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nemůže brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám sledovat. Není možné se při výrobě jídel individuálně věnovat strávníkům s potravinovou alergií. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů v České republice. Ten kdo netrpí alergií na některé potraviny, nemusí se značením alergenů zabývat.

Odvolání na legislativu:

EU - 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR - Vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8 odstavec 10.