JÍDELNÍ LÍSTEK
PROSINEC 2025
1.12. - 5.12.
Pondělí: Rýžová polévka 1,9
Šišky s mákem, granko 1,7
Úterý: Cuketová polévka se zeleninou a kroupami 1,9
Kuřecí plátek přírodní, vařené brambory, strouhaná mrkev, minerálka 1
Středa: Hrachová polévka 1,9
Tuřanská kotleta, bramborová kaše, salát z červené řepy s jablky, čaj 1,7
Čtvrtek: Špenátová polévka s bramborem 1,9
Mexické fazole s mletým hovězím masem, chléb, čaj 1
Pátek: Kulajda 1,3,7
Maďarský vepřový perkelt, dušená rýže, čaj 1
8.12. - 12.12.
Pondělí: Polévka z červené čočky 1,9
Pečené kuřecí stehno, vařené brambory, zelenina, čaj 1
Úterý: Rajská polévka s těstovinou 1,9
Smažené rybí filé, bramborová kaše, kompot, čaj 4,7
Středa: Cibulová polévka se sýrem a houskou 1,7
Selská vepřová pečeně, hlávkové zelí, houskový knedlík, minerálka 1,3,7
Čtvrtek: Gulášová polévka 1
Pečený karbanátek, šťouchané brambory, tzatziky, čaj 1,3,7
Pátek: Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky 1,3,9
Hovězí pečeně přírodní, dušená rýže, zelenina, čaj 1
15.12. - 19.12.
Pondělí: Čočková polévka s kroupami 1,9
Brokolicový nákyp se sýrem, šťouchané brambory s cibulkou, čaj 3,7
Úterý: Vločková polévka s bramborem a zeleninou 1,9
Smažený kuřecí řízek, bramborová kaše, okurkový salát, čaj 1,3,7
Středa: Polévka z kysaného zelí 1,7
Rizoto z vepřového masa, strouhaný sýr, okurek, čaj 7
Čtvrtek: Hovězí polévka s nudlemi 1,9
Hovězí maso vařené, rajčatová omáčka, houskový knedlík, čaj s džusem 1,3,7
Pátek: Česneková polévka 9
Italský guláš, špagety, strouhaný sýr, čaj 1,7
Změna jídelníčku vyhrazena. Jídlo je určeno k přímé spotřebě. Ovoce je podáváno dle nabídky dodavatele. Čísly jsou označeny alergeny, jejich seznam naleznete v příloze.
Vážení strávníci, milé děti, přejeme Vám příjemné prožití vánočních svátků, pevné zdraví, lásku a pohodu v příštím roce.
Dana Diblíková – provozářka ŠJ
Alena Fuglíčková – kuchařka ŠJ
Vážení strávníci,
od 13. 12. 2014 je legislativně stanoveno označování alergenů v připravovaném jídle v souladu s potravinovým právem.
Podle vyhlášky č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, musí být součástí jídelního lístku i informace o alergenech obsažených v jídle.
Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem označující příslušný alergen. U jídelního lístku bude příloha - seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla každého alergenu, kde si alergen můžete vyhledat. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou,
ale nemůže brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto
skutečnost si musí každý strávník sám sledovat. Není možné se při výrobě
jídel individuálně věnovat strávníkům s potravinovou alergií. Jídelna
má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů v České
republice. Ten kdo netrpí alergií na některé potraviny, nemusí se
značením alergenů zabývat.
Odvolání na legislativu:
EU - 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR - Vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8 odstavec 10.