JÍDELNÍ LÍSTEK 

PROSINEC 2025

1.12. - 5.12.

Pondělí: Rýžová polévka 1,9

Šišky s mákem, granko 1,7

Úterý: Cuketová polévka se zeleninou a kroupami 1,9

Kuřecí plátek přírodní, vařené brambory, strouhaná mrkev, minerálka 1

Středa: Hrachová polévka 1,9

Tuřanská kotleta, bramborová kaše, salát z červené řepy s jablky, čaj 1,7

Čtvrtek: Špenátová polévka s bramborem 1,9

Mexické fazole s mletým hovězím masem, chléb, čaj 1

Pátek: Kulajda 1,3,7

Maďarský vepřový perkelt, dušená rýže, čaj 1

8.12. - 12.12.

Pondělí: Polévka z červené čočky 1,9

Pečené kuřecí stehno, vařené brambory, zelenina, čaj 1

Úterý: Rajská polévka s těstovinou 1,9

Smažené rybí filé, bramborová kaše, kompot, čaj 4,7

Středa: Cibulová polévka se sýrem a houskou 1,7

Selská vepřová pečeně, hlávkové zelí, houskový knedlík, minerálka 1,3,7

Čtvrtek: Gulášová polévka 1

Pečený karbanátek, šťouchané brambory, tzatziky, čaj 1,3,7

Pátek: Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky 1,3,9

Hovězí pečeně přírodní, dušená rýže, zelenina, čaj 1

15.12. - 19.12.

Pondělí: Čočková polévka s kroupami 1,9

Brokolicový nákyp se sýrem, šťouchané brambory s cibulkou, čaj 3,7

Úterý: Vločková polévka s bramborem a zeleninou 1,9

Smažený kuřecí řízek, bramborová kaše, okurkový salát, čaj 1,3,7

Středa: Polévka z kysaného zelí 1,7

Rizoto z vepřového masa, strouhaný sýr, okurek, čaj 7

Čtvrtek: Hovězí polévka s nudlemi 1,9

Hovězí maso vařené, rajčatová omáčka, houskový knedlík, čaj s džusem 1,3,7

Pátek: Česneková polévka 9

Italský guláš, špagety, strouhaný sýr, čaj 1,7

Změna jídelníčku vyhrazena. Jídlo je určeno k přímé spotřebě. Ovoce je podáváno dle nabídky dodavatele. Čísly jsou označeny alergeny, jejich seznam naleznete v příloze.

Vážení strávníci, milé děti, přejeme Vám příjemné prožití vánočních svátků, pevné zdraví, lásku a pohodu v příštím roce.

Dana Diblíková – provozářka ŠJ
Alena Fuglíčková – kuchařka ŠJ

Vážení strávníci,

od 13. 12. 2014 je legislativně stanoveno označování alergenů v připravovaném jídle v souladu s potravinovým právem.

Podle vyhlášky č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, musí být součástí jídelního lístku i informace o alergenech obsažených v jídle.

Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem označující příslušný alergen. U jídelního lístku bude příloha - seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla každého alergenu, kde si alergen můžete vyhledat. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nemůže brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám sledovat. Není možné se při výrobě jídel individuálně věnovat strávníkům s potravinovou alergií. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů v České republice. Ten kdo netrpí alergií na některé potraviny, nemusí se značením alergenů zabývat.

Odvolání na legislativu:

EU - 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR - Vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8 odstavec 10.