JÍDELNÍ LÍSTEK
2.6. - 27.6.2025
2.6. - 6.6.
Pondělí: Květáková polévka s bramborem a zeleninou 1,9
Pečené kuř.stehno, dušená rýže, kompot, čaj, děti ZŠ + MŠ výlet – smažený
kuřecí řízek, chléb, okurek, jablko 1,3,7
Úterý: Cibulová polévka se sýrem a houskou 1,7
Řecký guláš z krůtího masa, bramborový knedlík, čaj s džusem 1
Středa: Boršč 1,7,9
Pečený karbanátek, šťouchané brambory s cibulkou, zelenina, čaj 1,3,7
Čtvrtek: Jáhlová polévka 9
Přírodní plátek z kotlety, vařené brambory, restované fazolky, čaj 1
Pátek: Polévka z míchaných luštěnin 1,9
Hovězí pečeně frankfurtská, těstoviny, čaj 1
9.6. - 13.6.
Pondělí: Polévka z jarní zeleniny 1,9
Kuřecí špíz se zeleninou, šťouchané brambory, česnekový dip, čaj 1,7
Úterý: Cuketová polévka s kroupami a zeleninou 1,9
Rybí filé na másle, bramborová kaše, míchaný kompot, čaj 1,3,7
Středa: Čočková polévka 1,9
Rizoto z vepřového masa, strouhaný sýr, okurek, minerálka 7
Čtvrtek: Brokolicová polévka 1
Hovězí pečeně po orientálsku, špecle, čaj 1
Pátek: Zeleninová polévka s bulgurem 1,9
Dušený špenát, vařené brambory, vejce, čaj 1,7
16.6. - 20.6.
Pondělí: Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky 1,3,9
Žemlovka s jablky a tvarohem, bílá káva 1,3,7
Úterý: Česneková polévka 9
Francouzské brambory, okurek, minerálka 3
Středa: Hrstková polévka 1,9
Segedínský guláš, houskový knedlík, čaj 1,3,7
Čtvrtek: Krkonošská cibulačka 3,9
Mexické fazole s mletým hovězím masem, chléb, čaj s džusem
Pátek: Zeleninová polévka se sýrovým kapáním 1,3,7,9
Rybí filé na česneku, šťouchané brambory s máslem, ředkvičkový dip, čaj 1,4,7
23.6. - 27.6.
Pondělí: Mrkvová polévka 1,9
Buchtičky s krémem, čaj 1,3,7
Úterý: Pórková polévka 1
Vepřová kýta na paprice, těstoviny, čaj 1,7
Středa: Polévka z červené čočky 1,9
Holandský řízek, vařené brambory, zelenina, minerálka 1,3,7
Čtvrtek: Rajská polévka s vločkami 1,9
Kuřecí řízek, vařené brambory, okurkový salát, čaj 1,3,7
Pátek: Bramborová polévka 1,9
Znojemská hovězí pečeně, dušená rýže, čaj 1
Změna jídelníčku vyhrazena. Jídlo je určeno k přímé spotřebě. Ovoce je podáváno dle nabídky dodavatele. Čísly jsou označeny alergeny, jejich seznam naleznete v příloze.
Zpracovaly: Dana Diblíková – provozářka ŠJ
Alena Fuglíčková – kuchařka ŠJ
Vážení strávníci,
od 13. 12. 2014 je legislativně stanoveno označování alergenů v připravovaném jídle v souladu s potravinovým právem.
Podle vyhlášky č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, musí být součástí jídelního lístku i informace o alergenech obsažených v jídle.
Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem označující příslušný alergen. U jídelního lístku bude příloha - seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla každého alergenu, kde si alergen můžete vyhledat. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou,
ale nemůže brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto
skutečnost si musí každý strávník sám sledovat. Není možné se při výrobě
jídel individuálně věnovat strávníkům s potravinovou alergií. Jídelna
má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů v České
republice. Ten kdo netrpí alergií na některé potraviny, nemusí se
značením alergenů zabývat.
Odvolání na legislativu:
EU - 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR - Vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8 odstavec 10.