Jídelní lístek

1.2. - 28.2.2023

1.2. - 3.2.

Středa: Pórková polévka s vločkami 1

Selská vepřová pečeně, hlávkové zelí, houskový knedlík, minerálka 1,3,7

Čtvrtek: Rajská polévka s rýží 1,9

Vepřové balenky se sýrem, vařený brambor, mrkvový salát s jablky, čaj 1,3,7

Pátek: Špenátová polévka s vejci 1,3,9

Hovězí pečeně po orientálsku, těstoviny, čaj 1

6.2. - 10.2.

Pondělí: Jáhlová polévka 9

Kynuté knedlíky s ovocem a povidly, granko 1,3,7

Úterý: Hrstková polévka 1,9

Smažené rybí filé, bramborový salát, čaj 1,3,4,7,9

Středa: Jemná zeleninová polévka 1,9

Hovězí pečeně znojemská, papriková rýže, čaj s džusem 1

Čtvrtek: Krkonošská cibulačka 1,3,9

Kotleta plněná mozzarellou a suš.rajčaty, bramb. kaše, zeleninový salát, čaj 1,7,9

Pátek: Krupicová s vejci 1,3,9

Vepřová pečeně, dušená mrkev, vařené brambory, čaj 1

13.2. - 17.2.

Pondělí: Zeleninová polévka se sýrovým kapáním 1,3,7

Francouzské brambory, okurek, čaj 3,7

Úterý: Cuketová polévka s kroupami 1,9

Špíz z krůtího masa se zeleninou, šťouchané brambory, ředkvičkový dip, čaj 1,7

Středa: Hrstková polévka 1,9

Hovězí pečeně na celeru, staročeská rýže, zelenina, čaj s džusem 1

Čtvrtek: Zeleninová polévka s vločkami a bramborem 1,9

Vepřový guláš s fazolemi, těstoviny, minerálka 1

Pátek: Kmínová polévka s kapáním 1,3,9

Hrachová kaše, bageta, ledový salát, čaj, cizí strávn. - párek, chléb, okurek 1,7

20.2. - 24.2.

Pondělí: Rýžová polévka 1,9

Buchtičky s krémem, čaj 1,3,7

Úterý: Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky 1,3,9

Kuřecí řízek v cornflakes, vařené brambory, salát z červené řepy s jablky, čaj 1,7

Středa: Čočková polévka s kroupami 1,9

Pečené rybí filé na cibuli, bramborová kaše, míchaný kompot, čaj 4,7

Čtvrtek: Polévka z kysaného zelí 1,7

Italský guláš, špagety, strouhaný sýr, minerálka 1,7

Pátek: Česneková polévka 9

Hovězí pečeně na rajčatech, dušená rýže, čaj 1

27.2. - 28.2.

Pondělí: Fazolová polévka 1,9

Pečené kuřecí stehno, bramborová kaše, červená řepa, čaj 1,7

Úterý: Zeleninová polévka s bulgurem 1,9

Vepřové maso na kmíně, hrášková rýže, zelenina, čaj 1

Vážení strávníci,

od 13. 12. 2014 je legislativně stanoveno označování alergenů v připravovaném jídle v souladu s potravinovým právem.

Podle vyhlášky č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, musí být součástí jídelního lístku i informace o alergenech obsažených v jídle.

Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem označující příslušný alergen. U jídelního lístku bude příloha - seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla každého alergenu, kde si alergen můžete vyhledat. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nemůže brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám sledovat. Není možné se při výrobě jídel individuálně věnovat strávníkům s potravinovou alergií. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů v České republice. Ten kdo netrpí alergií na některé potraviny, nemusí se značením alergenů zabývat.

Odvolání na legislativu:

EU - 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR - Vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8 odstavec 10.