JÍDELNÍ LÍSTEK
2.9. - 30.9.2024
2.9. - 6.9.
Pondělí: Mrkvová polévka 1,9
Řecký guláš z krůtího masa, bramborový knedlík, čaj 1
Úterý: Kmínová polévka s vejci 1,3,9
Smažené rybí filé, bramborový salát, minerálka – odstávka elektřiny 1,3,4,9
Středa: Hrstková polévka 1,9
Vepřový plátek na paprice, dušená rýže, minerálka 1,7
Čtvrtek: Polévka s játrovou rýží 1,3,9
Holandský řízek, vařené brambory, rajčatový salát, minerálka 1,3,7
Pátek: Bramborová polévka 1,9
Hovězí maso na česneku, dušený špenát, špecle, čaj 1,3
9.9. - 13.9.
Pondělí: Polévka z jarní zeleniny 1,9
Nudlový nákyp s tvarohem, granko 1,3,7
Úterý: Hrachová polévka 1,9
Kuřecí špíz se zeleninou, brambory s cibulkou, tzatziky, čaj 7
Středa: Cuketová polévka s kroupami 1
Mexické fazole s hovězím masem, chléb, minerálka
Čtvrtek: Drůbková polévka 1,9
Vepřový plátek z kotlety, bramborová kaše, restované zelené fazolky, čaj 1,7
Pátek: Cibulová polévka s bramborem 1
Vepřová kýta segedínská, houskový knedlík, čaj 1,3,7
16.9. - 20.9.
Pondělí: Rajská polévka s vločkami 1,9
Krůtí závitek s listovým špenátem, bramborová kaše, zelenina, čaj s džusem 1,7
Úterý: Zeleninová polévka s bulgurem 1,9
Bramborový guláš, chléb – odstávka elektřiny 1
Středa: Čočková polévka 1,9
Sekaná pečeně, šťouchané brambory, šopský salát, čaj 1,3
Čtvrtek: Květáková polévka s bramborem 1,9
Italský guláš, špagety, strouhaný sýr, čaj 1,7
Pátek: Špenátová polévka s bramborem 1,3,9
Hovězí pečeně svíčková, houskový knedlík, čaj 1,3,7,9
23.9. - 27.9.
Pondělí: Vločková polévka s bramborem 1,9
Kynuté knedlíky s ovocem a povidly, bílá káva 1,3,7
Úterý: Dýňová polévka 7
Rybí filé na másle, vařené brambory, kompot, čaj 1,4
Středa: Polévka z červené čočky 1,9
Srbské rizoto, strouhaný sýr, okurkový salát, čaj s džusem 7
Čtvrtek: Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky 1,3,9
Hovězí pečeně budějovická, těstoviny, čaj 1,7
Pátek: Česneková polévka 9
Francouzské brambory, okurek, čaj 3,7
30.9.
Pondělí: Polévka z kysaného zelí 1,7
Brokolicové karbanátky, bramborová kaše, salát z červené řepy, čaj 1,3,7
Změna jídelníčku vyhrazena. Jídlo je určeno k přímé spotřebě. Ovoce je podáváno dle nabídky dodavatele. Čísly jsou označeny alergeny, jejich seznam naleznete v příloze.
Zpracovaly: Dana Diblíková – provozářka ŠJ
Alena Fuglíčková – kuchařka ŠJ
Vážení strávníci,
od 13. 12. 2014 je legislativně stanoveno označování alergenů v připravovaném jídle v souladu s potravinovým právem.
Podle vyhlášky č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, musí být součástí jídelního lístku i informace o alergenech obsažených v jídle.
Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem označující příslušný alergen. U jídelního lístku bude příloha - seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla každého alergenu, kde si alergen můžete vyhledat. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou,
ale nemůže brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto
skutečnost si musí každý strávník sám sledovat. Není možné se při výrobě
jídel individuálně věnovat strávníkům s potravinovou alergií. Jídelna
má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů v České
republice. Ten kdo netrpí alergií na některé potraviny, nemusí se
značením alergenů zabývat.
Odvolání na legislativu:
EU - 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR - Vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8 odstavec 10.